Haga Parkrun – parkrun i Hagaparken

I Hagaparken utövas Haga parkrun varje lördag kl 09:30 med hjälp av frivilliga volontärer. Deltagarna får sin tid registrerad efter varje avslutat lopp. Efter löpningen bjuds det på fika på Wennergren Center.

Haga Parkrun kan utövas både i grupp, som klubbträning eller som individuell distansträning.

Haga Parkrun

Om parkrun

Parkrun är en fem kilometer lång löprunda som springs under tidtagning. Upplägget är mycket simpelt: löpningen sker varje lördagsmorgon i parker och andra grönområden runt om i världen. Hur snabbt du springer eller vilka kläder du har på dig under löprundan har ingen betydelse – det viktigaste är att du deltar.

Kort om parkruns historia

Idén parkrun kom till år 2004 när 13 löpare bestämde sig för att springa tillsammans i Bushy Park i Teddington, södra England. Idag har parkrun fäste över hela världen, och i dagsläget är cirka två miljoner löpare och volontärer registrerade.

Sträckans längd

Anledningen till att parkrun-löprundor är fem km långa är att man tror att längden tittalar det största antalet deltagare. Sträckan lämpar sig nämligen för såväl nybörjarlöpare som för elitlöpare. Det är även möjligt för juniorer (4-14 år) att springa sträckan på 2 km. Då kallas det för junior parkrun. Sträckan mäts med hjälp av mäthjul.

parkrun.se/haga finner du all information du kan tänkas behöva om Haga parkrun. Deltagandet är kostnadsfritt.