Parkvolley i Hagaparken

Det har spelats turneringar i parkvolley under många år i Hagaparken. Det är en aktivitet som vänder sig till alla. Man behöver alltså varken ha tidigare erfarenhet, föreningstillhörighet eller parkvolleylicens för att kunna delta.

Tävlingar i Parkvolley sker varje onsdag kl 18:00 i Hagaparken, från slutet på maj till mitten av augusti. Lagen är tillåtna att byta ut spelarna mellan tävlingstillfällen och bestämmer själva hur många gånger de vill delta. Turneringen har en egen rankningstabell och de högst placerade lagen gör upp om vinsten i ett slutspel.

Anmälan till tävlingarna kan göras på plats samma dag, från kl 17:30. Håll utkik på sidan för startdatum för sommarens turneringar.

Parkvolley i Hagaparken

Parkvolley

Parkvolley är en disciplin inom volleybollfamiljen som har spelats i Stockholm sedan 1993. Det är en sport som än anpassad för utövning under sommarmånaderna, och som främst spelas i parker och andra grönområden. Parkvolley betraktas främst som en fritidsaktivitet men kan även tillämpas som en konkurrensbetonad sport.

Spelregler

Matcher i parkvolley spelas med två lag bestående av tre-fyra spelare (tre spelare med möjlighet till en avbrytare). Vid ett stort deltagarantal, kan lagen delas upp i flera nivåer för att göra motståndet mer likvärdigt. Varje nivå består av 8, 12 eller 16 lag som spelar fyra matcher var. Matcherna spelas utan domare och döms av lagen själva medan de spelar.

Efter var tioende poäng sker ett sidbyte. Lagen bestämmer själva huruvida de vill göra spelarbyten. Den enda regeln är att herrar avbyter herrar och damer avbyter damer.

Det lag som först får 25 poäng vinner setet. För att vinna en match ska ett lag vunnit tre set. Skulle det bli oavgjort spelas ett skiljeset till 15 poäng.