Utforska Hagaparken

Open Top Tours

Utforska Stockholm på en hop-on-hop-off-buss med öppet tak. Turen går via Gustav Adolfs Torg/Kungliga Operan, Kulturhuset, Hard Rock Café, Haga Södra, Karolinska Institutet, Vasaparken/S:t Eriksplan, Clarion Sign, Ice Bar och Stockholm Centralstation.

Räkna med att turen tar ungefär 60 minuter.

Priset för en biljett med Open Top Tours är 220 kronor för vuxna.

Hemsida: Hop On – Hop off Buss sightseeing

Båttur på Brunnsviken

Ta chansen att uppleva Kungliga Haga från vattnet. Sedan 2010 trafikerar Strömma Kanalbolaget Brunnsviken.

M/S Stegeholm från 1950 lotsar dig fram mellan bryggorna och du får hoppa av och på hur många gånger du vill.

Det finns mycket att utforska i parken. Under turen på M/S Stegeholm får du höra spännande information om både kungligheter och nationalstadsparken.

Hemsida: https://www.stromma.se/stockholm/

Fjärilshuset

Det finns en tropisk regnskog i Sveriges huvudstad och det är Fjärilshuset i Hagaparken. Fjärilshuset har öppet året runt från 10 till 17.

Här finns en stor uteservering med fika och mat. Det finns också trevliga festlokaler med plats för över 1 000 personer att boka för den som vill.

Inträdespriser i Fjärilshuset varierar från 80 till 165 kronor per person beroende på besökares ålder.

Hemsida: http://fjarilshuset.se

Se vackra fjärilar i Fjärilshuset

Sturebadet

På Sturebadet Haga får du en avkopplande stund med nära och kära. Ett tips är att besöka hotellet en trappa upp före eller efter din behandling.

Det finns en underbar frukostbuffé att avnjuta samt en bar och restaurang att utforska.

Sturebadet Haga är en oas med utsikt över Brunnsviken och Hagaparken och hit kommer besökare från hela landet – ja, världen – för avkoppling.

Hemsida: http://sturebadet.se

Haga Parkmuseum

Besök Haga Parkmuseum när du vill lära dig ännu mer om byggnaderna och människorna i Haga.

Du hittar Haga Parkmuseum i det mellersta koppartältet och där finns alltid en permanent utställning om Hagaparken nu och då.

Här finns även originalmodellen av lustslottet Gustav III ville uppföra innan ett mord kom emellan. Haga Parkmuseum tillhör landets mest populära museer.

Hemsida: http://www.sfv.se/hagaparkmuseum

Gustav III:s paviljong

Under sommarmånaderna är Gustav III:s paviljong öppen för guidade turer. Paviljongen – som uppfördes av Olof Tempelman – är en pärla i den svenska konsthistorien. Tempelman fick detaljerade instruktioner från Gustav III och för att förverkliga Gustav III:s många visioner anställdes Louis Masreliez för inredningsarbetet. Besökare från hela världen kommer för att se paviljongen.

Öppettider

Gustav III:s paviljong har öppet med guidade visningar från mitten på juni till mitten på augusti från klockan 12.00 till 16.00.

Guidade visningar på svenska börjar 12.00, 13.00 och 14.00.

En guidad visning på engelska avslutar alla dagar på Gustav III:s paviljong med start 15.00.

Paviljongen har öppet även på midsommarafton och midsommardagen. Lös entrébiljett innan visningen.

Entréavgifter

För vuxna är entréavgiften 100 kronor och för studerande och barn (7-17) 50 kronor. Fri entré för barn under 0-6 år. Biljetter köps i entrén men biljetter går även att förköpa online på kungahusets hemsida. I priset ingår guidad tur i Gustav III:s paviljong och en tur varar ungefär 45 minuter.

Ta chansen att lära dig mer om slottets kungliga historia samt byggnads- och kulturhistoria.

Guidade turer i parken

Ta en guidad tur i en av landets absolut vackraste parker och känn historiens vingslag.

Låt dig fascineras över koppartälten som Louis Jean Desprez ritade på uppdrag av Gustav III och se ruinerna som är början på ett aldrig avslutat slottsbygge.

På turen får du lära dig alla kännetecken för engelska parker och förståelse för varför en turkisk kiosk ståtar bland svenska tallar.