Så fungerar Haga parkrun

Haga parkrun är ett löparevent som anordnas varje lördag klockan 09:30. Det planeras samt drivs av volontärarbete, och är helt kostnadsfritt. Alla som deltar med nummerlapp på Haga Parkrun får sin tid registrerad och efter att man genomfört löprundan får man fika.

Fikat serveras numera på på Haga Tennis Klubb, som ligger i nära anslutning till start och mål.

 

Var anordnas Haga Parkrun?

I Hagaparken, Solna. Postnummer 16970.

 

Läs mer: Lär dig allt om Hagaparken.

 

Hur deltar man på Haga Parkrun?

Det är gratis att delta i evenemanget, men du måste dock registrera dig på Parkrun.se. Registreringen tar bara någon minut, och är precis som loppet helt kostnadsfri. Efter att du registrerat dig för första gången behöver du inte göra det igen.

Det är även viktigt att du skriver ut din individuella streckkod. Om du glömmer att ta med dig din streckkod deltar du inte i tidsregistreringen, så då får du ingen registrerad tid.

 

Hur snabbt måste man springa?

Även om din tid registreras finns det inga krav gällande hur fort du måste springa. Du är till och med välkommen att gå hela sträckan, om det skulle passa dig bättre.

 

Hur långt är loppet?

Den löparrunda som gäller i Haga Parkrun är 5 km lång. Juniorer och barn får dock möjlighet att springa en kortare runda som ligger på 2 km.

 

Måste man ha löparkläder?

Du får klä dig precis hur du vill. Inga krav finns gällande vilka kläder du får ha på dig.

 

Vill du bli volontär?

Nya volontärer behövs alltid, och duktiga volontärer är dessutom en förutsättning för att Haga Parkrun ska vara och förbli ett kostnadsfritt löparevent. Och om inte Haga Parkrun skulle passa dig, då kan du ansöka om att bli volontär på Idrottens dag i Hagaparken.

 

När grundades Parkrun?

Parkrun grundades år 2004, då 13 engelska löpare bestämde sig för att springa tillsammans i Bushy Park i Teddington. I dagsläget finns det över 2 miljoner löpare och volontärer som varje vecka deltar i ett Parkrun-projekt jorden runt.

Om du vill veta mer om Parkrun i Sverige, läs gärna mer på Parkrun Sveriges Facebooksida.

Lämna en kommentar