Delta på Idrottens dag i Hagaparken

Idrottens dag i Hagaparken har anordnats sedan 2013, och är ett evenemang som tar plats årligen. Det huvudsakliga målet består av att unga ska bli inspirerade till att idrotta, oavsett erfarenhetsnivå och förutsättningar. Idrottens dag är ett mycket roligt evenemang som du inte får missa.

 

Initiativtagare till Idrottens dag

Prins Daniel är den huvudsakliga initiativtagaren till Idrottens dag. Utöver Daniel är även nedanstående organisationer delaktiga:

  • Riksidrottsförbundet
  • Solna stad
  • Stockholms Idrottsförbund
  • Solna Idrottsföreningars Samarbetsorganisation
  • GEN-PEP

GEN-PEP är en organisation som har som mål att främja barn och ungdomars hälsa, och som drivs gemensamt av Prins Daniel och Kronprinsessan Viktoria. GEN-PEP är alltså den organisation som ansvarar för hela eventets utformning.

 

Idrottens dag i Haga är populärt

Idrottens dag är en välbesökt tillställning. År 2017 var det dessutom publikrekord, då över 17 000 besökare deltog i festiviteterna. En stor anledning till att Idrottens dag är en populär tillställning består av att arrangemanget blir både bättre och mer omfattande – år för år.

Det faktum att Idrottens dag har ett omdöme på 5 av 5 möjliga på Facebook utgör ytterligare en signal om att evenemanget är uppskattat.

 

Aktiviteter som inkluderas i Idrottens dag

På Idrottens dag får alla barn möjlighet att prova på över 50 olika sporter, däribland:

  • Rugby
  • Golf
  • Rodd
  • Amerikansk fotboll
  • Fäktning

Nedan pratar vi mer om de största delevenemangen på Idrottens dag i Hagaparken.

 

Hagaloppet

Hagaloppet har en äldre målgrupp, så här får alla barn och vuxna över 13 år delta. Den totala sträckan ligger på antingen 5 km eller 1 mil, beroende på om du vill springa ett eller två varv. Löprundan är helt på asfalt, och medan du springer får du bland annat förmånen att passera exempelvis Koppartälten, Haga slott samt Fjärilshuset.

Hagaloppet är den enda aktiviteten på Idrottens dag som är kostnadsbelagd.

 

Prins Daniels lopp

På Prins Daniels lopp får barn mellan 6 och 12 år delta. Ingen tidtagning sker, då loppet inte är av tävlingskaraktär. Alla barn som kommer i mål belönas med en medalj samt en t-shirt, ögonblicket efter de passerar mållinjen.

Det finns även en rullande klocka tillgänglig för alla som är intresserade av att veta hur snabbt man sprang. Tiden registreras dock inte, då Prins Daniels lopp ska vara och förbli ett avslappnat och icke tävlingsinriktat delmoment på Idrottens dag.

Lämna en kommentar