Besöksguide för Fjärilshuset

Fjärilshuset är en tropisk regnskog i Stockholm. Här kan du strosa fritt bland vackra fjärilar i tropiska växthus och om du har tur får du se en fjäril kläckas.

På området finns dessutom nordens största hajakvarium och i akvariet ryms allt från färgglada fiskar till revhajar i olika storlekar.

Det finns mycket att utforska i Fjärilshuset och det är ett spännande äventyr för stora som små.

Området som hör till Fjärilshuset omfattar 3 000 kvadratmeter. Temperaturen i Fjärilshuset är 18 grader varmt eller högre på natten och aldrig lägre än 25 under dagen. Fjärilarna trivs i det fuktiga klimatet och under ett år är det över 1 000 fjärilar som lever i Fjärilshuset.

Om du älskar prunkande växtlighet och vattenfall – och fjärilar förstås – kommer du älska Fjärilshuset i Hagaparken.

Läs om Fjärilshuset på visithaga.se

Haga Ocean

I Hagaparken hittar du Nordens största hajakvarium. Akvariet på Haga Ocean mäter 30 meter på längden och rymmer 1 200 000 liter vatten. Här kan du förutom färgglada fiskar även se vanliga revhajar och högfenade revhajar.

I Haga Ocean finns även en intressant utställning med spännande information om vithajen som är havens fridlysta rovdjur. Utställningen är uppskattad.

Haga Ocean bedriver ett spännande projekt med syfte att skapa nya rev av kalkstenar som finns på land, därav reven i Haga Ocean.

Målsättningen med projektet är att uppmärksamma fördelen med så kallade Man Made Reefs.

När man lägger kalksten i havet skapas nya rev där alger och koraller trivs, vilket drar biologiskt liv till sig. Det är ett nödvändigt projekt för framtiden.

Inför besöket hos Fjärilshuset och Haga Ocean

Fjärilshuset och Haga Ocean har öppet alla dagar året om med undantag för midsommarafton, julafton och juldagen.

Ordinarie öppettider är:
Mån-fre 10.00 – 16.00
Lörd-sön 10.00 -17.00

Inträdespriser varierar mellan 80 och 165 kronor beroende på ålder. För barn under 4 år och ledsagare är det fri entré. Årskort kostar från 270 till 550 kronor.