Att äta lunch i Hagaparken

I den här artikeln uppmärksammar vi fem matställen där du kan äta lunch, som antingen är belägna i eller strax utanför Hagaparken. När det är gratis att besöka Hagaparken och till och med den Kungliga begravningsplatsen, är det en bra idé att unna sig något extra gott även om det kostar en slant.

 

4 Restauranger och caféer i Hagaparken

  1. Värdshuset Kopparaltanen: I Hagaparken.
  2. Fjärilshusets Trädgårdscafé: I Hagaparken.
  3. Royal Park Restaurant: Cirka 300 meter från Hagaparken.
  4. Restaurang P: Cirka 300 meter från Hagaparken.

Nedan pratar vi mer om de caféer och restauranger som precis nämnts.

 

1. Värdshuset Kopparaltanen – Hagaparkens bästa restaurang

Värdshuset Kopparaltanen är Hagaparkens bästa restaurang. Annat vore dock konstigt, då Kopparaltanen också är Hagaparkens enda restaurang. Som ett flertal besökare säger via Tripadvisor är maten god, men samtidigt lite väl högt prissatt för en del gästers smak.

Miljön är dock helt perfekt, det faktumet är nästan alla besökare eniga om. Många personer som frekvent äter lunch i Hagaparken beskriver det även som trevligt att menyn ändras beroende på årstid, och utöver det beskrivs den uteservering som har öppet på sommaren som helt magisk.

Värdshuset Kopparaltanen serverar främst svensk husmanskost, men även mat med influenser från andra delar av Europa.

 

2. Fjärilshusets trädgårdscafé – gott men dyrt café i Hagaparken

Det är dyrt att fika på Fjärilshusets trädgårdscafé, men maten beskrivs dock som god. Men precis som när det kommer till Värdshuset Kopparaltanen betalar man här en premiumpris för att miljön är helt fantastisk. Att fika bland fjärilar och hajar är få förunnat, och någonting alla måste uppleva.

 

Tips: Spring bort lunchkilona genom att delta på Haga Parkrun, som anordnas varje vecka.

 

3. Royal Park Restaurant – mysig uteservering

Cirka 300 meter från Hagaparken hittar du Royal Park Restaurant som bland annat serverar hamburgare, pizza och en vegansk buffé. Restaurangen tillhör ett hotell, men det är även fullt möjligt att äta där som gäst utan rumsbokning.

På Royal Park Restaurant finns det även en mysig uteservering, som beskrivs som betydligt mer stämningsfull i jämförelse med den matsal som återfinns inomhus.

 

4. Restaurang P – trångt men gott

På Restaurang P som är belägen ett stenkast från Hagaparken kan du äta en god lunchbuffé till ett rimligt pris. I lunchbuffén inkluderas även dessert samt kaffe, till ett totalt dagens lunch-pris som ligger på cirka 120 kronor. Om du vill äta middag eller lunch strax utanför Hagaparken, då är Restaurang P ett mycket bra val.

Lämna en kommentar